1. Home
 2. Verhalen
 3. Met pensioen!

Met pensioen!

Elk jaar gaan er weer een flink aantal medewerkers met pensioen. Sommigen kijken er naar uit, anderen blijven nog graag af en toe voor ons werken. Maar hoe is dat nou als je eenmaal het werkende leven achter je hebt gelaten? We vroegen het aan drie pensionado's.

Naam: Ben Mouris

Leeftijd: 67 jaar

Was ooit: Grondwerker/DLP’er (Deskundig Leidinggevende Projecten)

Gepensioneerd: november 2021

Favoriete machine: Koffiemachine

 

 1. Nu je niet meer bij Van Werven werkt, waar vul je je tijd mee?

“Wielrennen natuurlijk! Ik fiets gerust een paar keer per week 100 kilometer, maar af en toe ook een kleinere ronde van 70 tot 80 kilometer. Vorig jaar heb ik zelfs 20.000 kilometer gefietst. Samen met mijn tweelingbroer Hein geef ik nog twee keer in de week training aan de jeugd bij de wielervereniging. Het is fantastisch om te zien dat dat jonge spul nog zoveel kan dromen en fantaseren.”

“Vroeger heb ik veel wedstrijden gereden, maar ook na mijn sportieve carrière ben ik blijven fietsen. Onze zonen Wessel (20) en Michiel (16) zijn druk met de wielersport en dus ben ik veel in de weer om ze te heen en weer te rijden naar trainingen. Voor hen gaat wielrennen boven alles en school is een bijzaak. Maar ach, wat heb ik erover te zeggen? Zo dacht ik vroeger ook.”

 

 1. Wat is je leukste herinnering bij Van Werven?

“Mijn laatste klus bij Van Werven was bij de Universiteit van Amsterdam, daar moesten we een ondergrondse parkeergarage maken. Ik vond het gebouw erboven niet eens geweldig, maar het moest gespaard blijven. Ik ging toen aan de slag als DLP’er en hield me bezig met de vervuilde grond. We vonden van alles in de grond, zelfs botten! Ik denk van het oude ziekenhuis wat erboven stond. Al met al was het een bijzonder project en achteraf hoorde ik dat het financieel ook een leuk project was.”

“Mijn mooiste tijden heb ik beleefd bij Streefkerk. Toen was ik veel op pad met een groepje, waaronder Hein en Hans Kea. Doordeweeks sleutelden we zandbuizen in elkaar en in het weekend gingen we achter de meiden aan en bier drinken.  In dat laatste was ik overigens veel beter.”

 

 1. Mis je het werken bij Van Werven?

“Nee, daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik vind het leuk om mijn oud collega’s af en toe te spreken op de bijpraatmomenten. Ik was pas nog een mooie ronde aan het fietsen en toen haalde ik  Johan Meerveld in op de brommer en hebben we even kort gepraat. En uiteraard praat mijn andere broer Ton me nog regelmatig bij over de zaken bij Van Werven. Het is en was een fantastisch bedrijf.”

Naam: Maarten Gielink

Leeftijd: 63 jaar

Was ooit: machinist mobiele graafmachine

Gepensioneerd: september 2021

Favoriete machine: Volvo EW140B

 

 1. Nu je niet meer bij Van Werven werkt, waar vul je je tijd mee?

“Met stip op één is dat onze hond Famke. Ik wandel uren met haar in de mooie bossen of op de zandverstuiving. Mijn vrouw werkt vier halve dagen, dus ik pak hier en daar ook wat op in het huishouden. Op woensdag is het oppasdag en hebben we de handen vol aan onze driejarige kleindochter.

Op zo’n boerderij als deze is er altijd wel iets te doen. Ik heb deze winter veel geschilderd in huis, maar nu het weer mooi weer is ga ik buiten aan de slag met nieuwe projecten. Ik ben bezig om een nieuwe zendmast te bouwen, want dat is ook iets wat ik graag doe: ik ben zendamateur bij VERON, afdeling Noord Oost Veluwe.

Daarnaast ben ik ook wijkheld en zamel ik afval in tijdens mijn wandelingen. Zo ben ik lekker onderweg én nuttig bezig: twee vliegen in één klap! Het liefst ga ik er alleen op uit op de mountainbike of om te gaan hardlopen, maar zoals je ziet heb ik daar eigenlijk geen tijd voor.”

 

 1. Wat is je leukste herinnering bij Van Werven?

“Lastig, ik ben ‘bijna’ altijd verhuurd geweest. Ik heb het altijd ontzettend naar mijn zin gehad met mijn collega’s op die projecten en ging met plezier naar mijn werk.

Ik heb ontzettend genoten toen ik 40 jaar in dienst was. Ik ging samen met mijn gezin, Ton, Wilfred en Marloes naar De Boerenschuur in Vierhouten. Ook het samengestelde gezin van mijn dochter mocht mee. Zelfs als ik twintig man had uitgenodigd, volgens mij kan het allemaal bij Van Werven. Er hing zo’n gemoedelijke sfeer, dat vond ik echt een bijzonder moment!”

 

 1. Mis je het werken bij Van Werven?

“Absoluut niet! Laatst ben ik nog bij Jan Mulder geweest op een werk in Nunspeet. Daar stond één van de nieuwste kranen met alles erop en eraan. Soms vind ik het wel jammer dat ik daar nooit mee heb gewerkt. Desondanks vind ik mijn simpele, stressloze leven heerlijk. Ik moet niks!”

Naam: Willem Vis

Leeftijd: 67 jaar

Was ooit: Personeelszaken en salarissen

Gepensioneerd: november 2021

Favoriete machine: Grote rupskranen of de trekkers van Fendt

 

 1. Nu je niet meer bij Van Werven werkt, waar vul je je tijd mee?

“Ik vermaak me prima en de dagen vliegen om! De kinderen doen geregeld beroep op me. Dat vind ik gezellig. Sinds 2022 hebben Corrie en ik een nieuwe woning aan het Zwolsewegje in Nunspeet. Zo’n nieuwbouwproject kost veel tijd: een nieuwe badkamer, tegels en gordijnen uitzoeken. Wat een werk was dat, maar we zijn nu gesetteld en alles om de deur is klaar.” Corrie onderbreekt het gesprek: “Hij moet de schutting nog behandelen hoor!”

“Daarnaast ben ik ook vrijwilliger bij de voetbalvereniging in Hulshorst. Iedere zaterdag ben ik daar sowieso te vinden en op vrijdag maken we met een groepje de kleedkamers schoon. En uiteraard ben ik de beroerdste niet om even na te borrelen, de derde helft zullen we maar zeggen.”

 

 1. Wat is je leukste herinnering bij Van Werven?

“Pfoe, dat zijn er heel veel. Ik heb van alles meegemaakt bij Van Werven. Open dagen, jubilarissen en pensionado’s. Vroeger ging ik ook nog wel naar de bruiloften van mijn collega’s, maar later raakte dat een beetje uit beeld. Kortom: het leukste vond ik het persoonlijke contact met de medewerkers. Toen ik nog aan de Looweg werkte ging ik elke dag om kwart voor vijf buiten op het bankje zitten, daar hoorde ik de mooiste verhalen. Het was een mooie tijd.”

 

 1. Mis je het werken bij Van Werven?

“Ik zeg altijd: ‘Ik mis het werken niet, maar Van Werven wel’. Maar ik ga nog geregeld langs de vestigingen. Af en toe drink ik nog een kopje koffie bij de recycling in Harderwijk of Balkbrug. En soms fiets ik naar de Bovendwarsweg, Hattemerbroek en natuurlijk de Verlengde Looweg. Zo blijf ik op de hoogte.”

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.