1. Home
  2. Tijdlijn

Mijlpalen in onze geschiedenis

In vijfenzeventig jaar is er veel veranderd. Van de eenmanszaak van opa Willem naar een bedrijf met ruim vierhonderd medewerkers. Bekijk op deze pagina onze belangrijkste gebeurtenissen. Scroll met ons mee door de tijd!

1960 1945

Broekies

Willem van Werven was 24 jaar toen hij net na de oorlog zijn eigen bedrijf startte. Zijn vrouw Hendrikje was destijds 17 jaar. Geen boer kon een trekker betalen, maar samen konden ze dat wel. Vanuit deze gedachte kocht Willem in de jaren 50 een exemplaar waarmee boeren elkaar konden helpen.

07 maart 1951

De eerste trekker

Verhaal: een trekker in ruil voor een paard
05 april 1954

Het gezin 'Van Werven'

1975 1960

Doorbraak in de bouw

We maakten zelf een lange den aan de voorlader van onze Ford Majoor om op hoogte te kunnen werken. Dit slimme hulpmiddel bracht ons voor het eerst op de bouw. Daarna kocht Willem zijn eerste shovel, een Volvo. Shovels bleken veel beter geschikt om te werken met lieren en gieken. Dat was onze definitieve doorbraak in de bouwsector en opende deuren naar de toekomst. 

08 september 1963

Onze eerste shovel, de Volvo H10

Verhaal: oudste shovel in nieuw jasje
05 september 1962

Grondwerk begin jaren 60

1990 1975

Samen sportief

Samen sporten was helemaal in deze tijd! We beschikten over twee heren zaalvoetbalteams en een damesteam. Daarnaast waren we fanatiek met touwtrekken en deden we tijdens de Schapenmarkt mee aan een tienkamp.

14 september 1985

Touwtrekken was het helemaal!

Verhaal: touwtrekken, het roemruchte verleden
17 april 1986

Onze mannen kwamen in actie in de zaal

26 april 1990

De dames wonnen de bekerfinale

Kromme spijkers

Het woord bestond misschien nog niet, toch was Jan van Werven toen al een recycler in hart en nieren. En dat heeft hij niet van een vreemde. “Mijn vader was zuinig. Hij hergebruikte zoveel mogelijk spullen. Het meest typerende voorbeeld is dat hij kromme spijkers recht sloeg, om ze opnieuw te gebruiken."

2005 1990

Afvalinzameling en recycling

We kwamen met ons materieel op de bouw, dan konden we het afval ’s middags net zo goed mee terug nemen. Dat was de start van onze afvalinzameling. Ook begonnen we experimenteel met recyclen aan de Bovendwarsweg.

Rond 1990 verbood de overheid het om groen, snoei- en slootafval uit te rijden. We sprongen in op deze ontwikkeling door -als eerste in onze omgeving- te gaan composteren. Het was ook het begin van onze biomassa-activiteiten.

06 mei 1987

De start van afvalinzameling

Verhaal: Snuffelen op de recycling
19 mei 1995

Composteren: de start van biomassa

2020 2005

Uniek in Europa

In 2005 vierden we ons 60-jarig bestaan. We hadden toen 195 medewerkers in dienst. 2005 was ook het begin van onze opvallende kleuren: de gele containers en rode vrachtwagens. 

Kunststof recycling

Een jaar later begonnen wij met kunststof recycling. Omdat hout, puin, ijzer en glas al werden hergebruikt, voelden wij de behoefte om iets nieuws te doen. Vijf jaar zweetten we op de juiste behandeling en sortering. Inmiddels hebben we het proces helemaal onder de knie en zijn we uniek in Europa. 

Het westen

In 2013 openden we onze vestiging in Ouderkerk aan de Amstel. Hierdoor voegden we nieuwe specialismen toe, waaronder zwaar grondverzetmaterieel, bodemsaneringen en waterbouw.

28 december 2005

Opvallend: onze nieuwe kleuren

05 september 2006

Kunststofrecycling vanuit Biddinghuizen

Verhaal: hoe het recyclen van kunststoffen 22 jaar geleden begon...
2035 2020

75 jaar Van Werven

Feest! Het is precies 75 jaar geleden dat Willem van Werven als zzp’er met Van Werven begon.

Emissieloos

In 2020 ontvingen we onze eerste emissieloze machines. Wilfred van Werven: “Duurzaamheid is onderdeel van ons DNA. Ook in de infrabranche pakken wij kansen om te investeren in duurzaam materieel. De oplossing varieert: van emissieloze oplossingen zoals elektrisch of waterstof aangedreven motoren tot emissiearme of hybride motoren.”

30 december 2020

In dit jubileumjaar draagt Jan van Werven zijn aandelen over

Lees meer: aandelen volledig naar derde generatie
28 september 2020

Eerste volledige elektrische Ahlmann in gebruik

Eerste elektrische Ahlmann gestart

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.