1. Home
  2. Verhalen
  3. Fan van je functie - Dennis Snijder

Fan van je functie - Dennis Snijder, chauffeur bedrijfsafval

Daar waar de volle containers buiten staan, dat is waar Dennis moet zijn. Een grote speurtocht op zoek naar de juiste bedrijfsadressen en de meest volle containers. Dennis is chauffeur bedrijfsafval bij Van Werven.

“Mijn dag begint ’s morgens al voor 07:00 uur. De vers gebrande koffie uit de automaat bij de Verlengde Looweg staat naar mij en mijn collega’s te lonken. Tijd voor wat ochtend geouwehoer.” Daarna is het tijd om de wagen te starten, gepersonaliseerd met de namen van zijn zoontjes. “De wagen is misschien wel eigendom van Van Werven, maar ik beschouw ‘m als mijn eigen. Ik spuit hem regelmatig af en zorg ervoor dat mijn pronkstuk prachtig door de straten rijdt!”

Geen container is veilig

“Elke dag heb ik een andere route. De ene dag rijd ik een route door de Veluwe, dan mag ik de polder van Flevoland in of ga ik juist in de richting van Drenthe. Ik maak echt elke dag iets anders mee. Vandaag ben ik samen met Robert op pad. Wij zijn goed op elkaar ingespeeld en zo kunnen we ook echt meters maken. Of containers legen, net hoe je het wilt noemen.” Robert staat op de treeplank en zo touren ze over het industrieterrein van Elburg. Geen container is veilig voor het duo. Zelfs de containers die niet zijn afgeroepen – maar wel vol aan de weg staan – worden geleegd, in overleg met de planning en de klant.

Slagroom in de koelbox
Dennis geniet van zijn vrijheid in zijn rijdende werkplek. “Ik zou echt niets liever willen! Ik vind het prachtig dat ik zo veel contact heb met de klanten. Bij de ene maak ik even een praatje en bij de ander drink ik in mijn pauzes een bakje koffie. Of chocolademelk. Ik zit er over na te denken om zelfs een busje slagroom in mijn koelbox te bewaren.”

“Tijdens de route heb ik veel contact met mijn andere collega’s bedrijfsafval. We helpen elkaar waar nodig en zo kunnen we altijd meedenken met de klant. Maar het is wel hard doorwerken. Afhankelijk van je route zijn we vaak laat bij de stort. Ik vind het niet erg die overuurtjes. Als ik zie hoe veel afval weer gerecycled kan worden, dan weet ik weer waar we het allemaal voor doen.”

“Als ik zie hoe veel afval weer gerecycled kan worden, dan weet ik weer waar we het allemaal voor doen.”

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.