1. Home
  2. Verhalen
  3. Fan van je functie - Femke Borgdorf

Fan van je functie

Als enige vrouw op de vestiging in Ouderkerk bewijst Femke haar rol als moeder-overste. Ze heeft graag de touwtjes in eigen handen en is dol op haar werk én lekker eten en drinken. Femke is administratief medewerker bedrijfsbureau, nu nog in Ouderkerk en straks in Badhoevedorp.

“Mijn dag begint op de fiets of in de auto, dat hangt er vanaf of ik moet openen om 06:00 uur en of het regent. Ik zorg dat alle deuren zijn geopend en we beginnen samen met een bakkie koffie. Op vrijdag hebben ze geluk, want dan maak ik thuis broodjes omelet voor iedereen op kantoor. Ondertussen start ik de systemen op, verzamel ik alle input en maak ik bonnen en facturen op voor de klanten. Een soms werkt het koffiezetapparaat niet en dan hoor ik alweer uit de keuken ‘Fem, wil je even kijken?’ Ik lees offertes na, maak kostenoverzichten, regel cadeaus bij afscheid of als er iets te vieren valt. Tussendoor beantwoord ik de telefoon en als de planning weinig tijd heeft, help ik waar nodig. Een manusje van alles.”

“Net voor mijn sollicitatiegesprek heb ik nog even gegoogled op ‘Van Werven’. Toen schrok ik wel heel erg van de grootte van het bedrijf, ik kende alleen maar de vestiging in Ouderkerk. Maar gelukkig heb ik dat gevoel nu totaal niet. Hier in het westen hebben we een klein team en dat maakt het heel gezellig. Je hebt veel korte lijntjes en je regelt het mét elkaar. Ik vind het heerlijk dat ik mijn eigen draai kan geven aan de administratie, uiteraard binnen de gestelde Van Werven-eisen. Het voelt gewoon als een jassie!”

Ondertussen maakt Harry Hertsenberg zijn intrede in de kantine: “Geen enkele vorm van frituur hier op woensdag? Ik heb gepland om op woensdag hier te zijn!” Er wordt gelachen. Femke licht toe dat sinds haar komst bij Van Werven de kantine beter wordt bezocht. “Voorheen bleef iedereen vaak achter zijn bureau zitten om te eten, maar ik heb het voor elkaar gekregen dat we samen pauze houden. Misschien dat de snackdagen op woensdag en vrijdag hierbij hebben geholpen, maar dat laat ik in het midden. Eten verbindt.”

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.