1. Home
  2. Verhalen
  3. 'Het zijn drie totaal verschillende jongens'

'Het zijn drie totaal verschillende jongens'

Geert Jan van der Vegte (62) uit Oosterwolde is vader van Bert-Jan en Gerald én de schoonvader van Reinard van Wijhe. Geert Jan is getrouwd, vader van nog twee dochters en opa van zeven kleinkinderen. Hij werkt als dijkbeheerder bij het Waterschap.

22 december 2021

“Ik ken Van Werven al sinds ik een klein jochie was. Mijn vader had een boerderij en kocht een oude tractor aan de Verlengde Looweg. Destijds stond er alleen nog een schuur met een loods. Inmiddels is de naam Van Werven alom bekend en gaat het bij ons aan de keukentafel dikwijls over dit bedrijf.

Mijn schoonzoon Reinard was de eerste uit de familie die bij het bedrijf ging werken. Eerst op de vrachtwagen, daarna op de planning en inmiddels is hij locatiemanager. Zijn hart is Van Werven en hij leeft van de dynamiek die het bedrijf hem geeft. Mijn zoon Gerald is er als student begonnen. Hij wilde stratenmaker worden, maar dat hebben we een klein beetje tegengehouden. Fysiek is dat zo’n zwaar beroep. Hij heeft een periode als kraanmachinist gewerkt en zit inmiddels weer aan de studie omdat hij als uitvoerder aan de slag is gegaan. En dan hebben we als laatste Bert Jan. Hij maakt alles glad en waterpas. Daar heeft hij een ernstige knobbel voor in zijn hoofd. Ik weet niet van wie hij dat talent heeft. Blijkbaar is hij ermee geboren. Bert Jan is een echte kraanmachinist en doet veel cultuurtechnische inrichtingen. Het zijn drie totaal verschillende jongens."

‘We delen een gezamenlijke passie’

Geert Jan van der Vegte

Kracht van het bedrijf

"Of ik trots ben? Zeker! Van Werven is een dynamisch bedrijf dat probeert de nuchterheid te bewaren. Een mooi bedrijf om voor te werken. Het leuke is dat ik in het verleden regelmatig voor mijn eigen werk met Van Werven te maken heb gehad. Ik was cultuurmedewerker en mijn standplaats was Noordeinde. Voor het onderhoud had ik vaak grondverzet nodig. Ook vandaag de dag komt het weleens voor dat ik Reinard aanbeveel als contactpersoon voor een spoedklus. Ik weet nog goed dat ik een keer met spoed zand nodig had en het storingsnummer belde, maar ik kreeg niet snel genoeg gehoor. Ik wist dat Reinard in de kerk zat, maar belde net zo lang tot hij opnam. Vervolgens wordt er stante pede zand geregeld. Er is veel materiaal en ze schakelen snel. Het is de kracht van het bedrijf.

Of het bij ons in de familie altijd over Van Werven gaat? Het gaat inderdaad snel over het werk. Dat vind ik leuk, want door mijn ervaringen gebeurt het regelmatig dat ik met de jongens kan meedenken. Ze vragen die oude nog weleens naar ervaring. Zo was Bert jan afgelopen zomer natuurlijke oevers aan het maken. Dan belt hij af en toe eens op. We delen een gezamenlijke passie.”

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.