1. Home
  2. Verhalen
  3. Kijken naar het verhaal áchter de cijfers

Kijken naar het verhaal áchter de cijfers

René van 't Hof start bij Van Werven aan zijn eerste avontuur als commissaris binnen de Raad van Commissarissen. Waar komt René vandaan en wat drijft hem? Leer hem beter kennen.

René van ’t Hof werkte jarenlang in de maritieme wereld. Twee jaar geleden zette hij definitief voet aan wal en kwam in dienst als CFO/COO bij TABS, een holding van negen (groot-) handelsbedrijven voor hout- en bouwmaterialen. Bij Van Werven start nu zijn eerste avontuur als commissaris binnen de Raad van Commissarissen.

René (53) hield zich jarenlang bezig met scheepsbouw, gastankers, sleepboten en de Offshore industrie. Als financiële man in deze wereld was hij, naast de gebruikelijke financiële verantwoordelijkheden, medeverantwoordelijk voor strategie, fusies en overnames en grote organisatorische veranderingen. Voor zijn baan heeft hij onder meer in Engeland, Oekraïne en Dubai gewoond en gewerkt. Twee jaar geleden besloot Van ’t Hof de maritieme wereld te verlaten. “Ik zocht een baan in een branche met een tastbaar product, waarbij iets gemaakt wordt in een bedrijf dat probeert te innoveren. Dat vond ik bij TABS, een bedrijf met zo’n 1800 medewerkers en 110 locaties. Ik had van tevoren niet gedacht dat deze branche zo interessant zou zijn. Ik zit er goed op m’n plek.”

Het is een bedrijf met een missie, een visie en een gedreven aandeelhouder.

Het verhaal van het bedrijf

Zijn aanstelling bij Van Werven is voor René de eerste baan als commissaris. “Bij vorige werkgevers was ik al eens commissaris bij dochterondernemingen, maar nog niet eerder als extern lid. Het lijkt me leuk om de kennis en ervaring die ik opbouwde, te delen met andere bedrijven.

Ik ben aangenomen als ‘de financiële man’ binnen de Raad van Commissarissen. Dat klinkt vaak alsof ik alleen naar cijfers kijk, maar in mijn beleving is het meer dan dat. Finance vertelt het verhaal over wat er in een bedrijf gebeurt. Je moet begrijpen hoe een bedrijf werkt, waar het geld wordt verdiend. Als je dat begrijpt, dan kun je uit die cijfers informatie halen, waardoor je business beter wordt. Kortom: wat leer je van een afgerond project, hoe manage je risico’s, wat is het beste voor het bedrijf? Daar ben ik goed in en daar wil ik graag bij Van Werven aan meewerken.”

 

Loyale mensen

Ook René kent Van Werven voor zijn aanstelling nog niet. “Maar nu ik jullie wel ken, zie ik jullie opeens overal. Mijn eerste indruk? Het is een mooi en innovatief bedrijf. Ze zijn bijvoorbeeld vastberaden om van plastic recycling een succes te maken, daarin zie je de kracht van een familiebedrijf. Ze durven. Het is een bedrijf met een missie, een visie en een gedreven aandeelhouder. Daarnaast zie ik loyale mensen, met een lange staat van dienst. De bezieling binnen een familiebedrijf, dat vind ik altijd heel mooi.”

Focus

Op 23 december werd René als tweede lid van de RvC officieel benoemd. “Waar ik als eerste op ga focussen? Het bedrijf goed leren kennen. ‘Wat is het beste voor het bedrijf?’, daar ben je als commissaris vooral mee bezig. Continuïteit staat voorop. Ik heb er geen twijfels over dat de agenda snel gevuld zal zijn.”

René van ’t Hof (53) is fanatieke kajakker op de Nederlandse binnenwateren en ook wildwatervaren vindt hij gaaf. Hij is getrouwd met Saskia en heeft een tweeling – Jasper en Iza – van negentien jaar. René houdt van golf, wandelen in de natuur, muziek en leest graag. Daarnaast is hij een enthousiaste pizzabakker. Hij heeft veel gereisd en met name de verschillen tussen culturen blijven hem verbazen en inspireren.

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.