1. Home
  2. Verhalen
  3. Lang leve het festivalseizoen!

Column: Lang leve het festivalseizoen!

Ik ben dol op festivals en dit jaar kon het eindelijk weer! Het Bevrijdingsfestival, Opwekking, Defqon.1, Ground Zero en Wildeburg stonden onder andere op mijn lijstje. Ik zie je haast denken: ‘Ben je daar allemaal geweest, Henk?’ Zeker, maar niet als bezoeker. Als chauffeur bracht ik duizenden rijplaten naar deze evenementen en dát is een feestje!

Vorige week haalde ik de laatste rijplaten op van Wildeburg, deze week breng ik een nieuwe vracht platen naar Lowlands in Biddinghuizen. Daar zijn in totaal bijna 4.000 rijplaten nodig. Per vracht neem ik 45 platen mee. Reken maar uit! Gelukkig hoef ik het niet alleen te doen, mijn collega’s Beerd, Harko, Henk, Tijmen en Arjan rijden ook op en neer.

 

Werken in de evenementenbranche is gaaf. Het brengt drukte met zich mee, maar wel een leuke drukte. Het is als een boer die in het hooiseizoen zit. Vol gas er tegenaan. Niet zeuren, maar draaien. We overleggen met elkaar en helpen elkaar. Je komt elkaar ook steeds weer tegen. Op een compleet ander festival zie je toch weer dezelfde mensen aan het werk. Als alles er aan het einde van een project netjes bij Ik ligt en de klant is tevreden, dan geeft dat veel voldoening.

 

Mijn collega Beerd is onze festivalspecialist. Hij komt al jaren op evenementen en heeft goede contacten. Als wij bijvoorbeeld naar het evenemententerrein van Walibi moeten, dan melden wij ons eerst bij de slagboom. De cipier vraagt via de portofoon: ‘mag Van Werven doorrijden?’ en daarna gaat de boom open. Komt Beerd eraan rijden, dan gaat de slagboom alvast omhoog en steekt de cipier vrolijk zijn hand op. Iedereen kent Beerd en Beerd kent iedereen. Hij kan super netjes werken, langs zijn rijplaten kun je een liniaal leggen!

 

Ik kan daarvan genieten, zo’n rechte baan rijplaten. Maar zelf doe ik met veel plezier het massawerk. Ik lever 45 rijplaten, die verladen worden met een shovel of heftruck en dan haal ik de volgende partij op. Beerd, Harko, Henk en Arjan leggen de platen netjes uit. Onze planner Edwin zorgt ervoor dat er voldoende platen op voorraad zijn en houdt rekening met het ‘nat weer scenario’. Bij regen kan het namelijk maar zo zijn dat er extra rijplaten nodig zijn. Aan de zaak maken ze de rijplaten weer recht en schoon. Het is echt teamwork en daar houd ik van. Daarom zeg ik: lang leve het festivalseizoen!

Henk van der Scheer

Rijplatenchauffeur Henk werd vorig week 49 jaar. Deze gezellige en betrokken chauffeur is voorzitter  van de Personeelsvereniging. Henk werkt al 21 jaar bij van Werven en is chauffeur op een vrachtwagen met oplegger; dit kan een kieptrailer, dieplader of rijplatenoplegger zijn.

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.