1. Home
  2. Verhalen
  3. Lindes in de lucht

Lindes in de lucht

Gisteren stond de linde aan de dijk in Zwolle nog niets vermoedend stevig in de grond. Jarenlang was dit zijn vaste stek, stevig geworteld, uitkijkend over het Zwarte water.

Gisteren stond de linde aan de dijk in Zwolle nog niets vermoedend stevig in de grond. Jarenlang was dit zijn vaste stek, stevig geworteld, uitkijkend over het Zwarte water. Elke dag reden duizenden studenten van het Deltion college onder zijn takken door. Maar deze ochtend werd alles anders. Er werd gemorreld aan zijn wortels, er kwam een grote rode kraan naast hem staan en hij kreeg een sjaal om. Het was wel wat fris, maar dit was toch niet nodig? Wat gaan ze doen?! Rond 9.00 uur werd er plots aan hem getrokken. Niet zoals de wind wel eens doet, van links naar rechts. Nee, hij ging de lucht in! Met een klein zetje van Gerard Immeker kwamen zijn wortels los. Daar bungelde hij, uit zijn vaste grond, door de lucht, naar een dieplader. Dit had de linde toch nooit kunnen bedenken toen hij hier als klein boompje geplant werd. Zo’n 50 meter verderop gaat de linde voor een laatste keer de lucht in. Naar zijn nieuwe stek. Hopelijk totdat hij van ouderdom zijn laatste bestemming zal vinden.

 

In opdracht van Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben wij twee lindes verplaatst aan de dijk bij het Zwarte Water in Zwolle. Deze bomen moeten plaatsmaken omdat de dijk hier versterkt moet worden. Er worden naast twee grote bomen op deze plek, nog vier kleinere bomen verplaatst.

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.