1. Home
  2. Verhalen
  3. 'Ook op vakantie gaan er pennen en brochures mee'

'Ook op vakantie gaan er pennen en brochures mee'

Anke Wolf (65) uit Wezep, bijna 45 jaar getrouwd met planner Gerard Wolf en werkzaam als caissière bij de Boni. Ze hebben samen drie kinderen en vijf kleinkinderen en gaan graag met de caravan naar Zoutelande.

22 december 2021

“Gerard is echt een Van Werven-man. Ik vind het moeilijk om uit te leggen, maar als je hem kent, dan weet je dat het zo is. Van Werven is gewoon zijn passie en daar zet hij zich tweehonderd procent voor in. Hoe hij dit doet? Door als planner iedereen het naar het zin te maken. Ook als hij een vraag ’s avonds of in het weekend krijgt. Zelfs ’s nachts! Het maakt hem niets uit, hij regelt het graag. Of ik dat weleens erg vind? Nee hoor, daar sta ik altijd achter. Ook toen de kinderen klein waren. Alles wat hij geeft, ontvangt hij ook weer terug."

Warm contact

"Hij begon bij Van Werven op de shovel. Een jaar of tien werkte hij er met veel plezier en vervolgens vertrok hij naar concullega Stouwdam. De grote kranen van dit bedrijf trokken hem aan. Tot onze zoon, die toentertijd bij Van Werven werkte, jaren later thuiskwam met de mededeling dat ze een planner zochten. Gerard had in die jaren een warm contact gehouden door regelmatig een kop koffie aan de zaak te drinken. Het leek hem wel wat en binnen een paar dagen was het rond. Inmiddels is hij alweer ruim twintig jaar een van de planners."

'Soms gaan ze mee naar de zaak en rijden ze een rondje op de shovel.'

Anke Wolf

Een rondje op de shovel

"Met veel plezier en dat merk je. Hij betrekt mij altijd overal bij en ik heb altijd oor naar zijn verhaal. Als er in de buurt een werk net van start is gegaan, dan vertelt hij erover en als hij er gaat kijken, dan ga ik mee. Hij vindt dat leuk en ik ben er trots op. Dit doet hij ook met de kinderen en de kleinkinderen. Gerard van Werven wordt hij weleens plagend genoemd. Soms gaan ze mee naar de zaak en rijden ze een rondje op de shovel. Ook als er vrienden van de camping langskomen, geeft hij ze graag een rondleiding en vertelt hij over de mooie machines. Onze vrienden verbazen zich niet over zijn enthousiasme. Immers, op vakantie gaan er petjes, pennen en brochures van Van Werven mee."

Van Werven is zijn uitlaatklep

"Ik ben blij dat Gerard het naar zijn zin heeft. Hij zegt altijd zo mooi dat je bij Van Werven mág werken. Het is geen moeten, maar een voorecht. Hij gaat dan ook nooit met tegenzin de deur uit. Als hij, vanwege zijn gezondheid, periodes bij huis is, gaat hij als het enigszins kan naar de zaak. Al is het om er even uit te zijn. Van Werven is dan zijn uitlaatklep. Andersom komen er collega’s aan huis of ze doen een belletje. Dat voelt goed.

Over een dikke anderhalf jaar kan hij met pensioen. Het is de vraag of hij wil stoppen. Om eerlijk te zijn lijkt het mij wel fijn. Wij doen altijd alles samen en dan hebben we nog meer tijd om te wandelen en te fietsen. Hij wil er zelf niet veel over kwijt. Als ik hem ernaar vraag zegt Gerard: ‘Ach, we zien het wel deerne.’”

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.