1. Home
  2. Verhalen
  3. ‘Van Werven lijkt me een bedrijf dat elke kans probeert te pakken!’

‘Van Werven lijkt me een bedrijf dat elke kans probeert te pakken!’

William van Niekerk is onze nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Benieuwd naar meer informatie over hem? Lees dan dit interview.

William van Niekerk stapt net van zijn racefiets af, als we hem bellen. Eén van zijn favoriete bezigheden hebben we daarmee direct te pakken. Strava-liefhebbers kunnen William daar nóg beter leren kennen. “Fietsen vind ik fijn, maar ook hardlopen doe ik graag. Gewoon lekker buiten zijn, eigenlijk.” 

William is opgeleid in de civiele techniek. Inmiddels telt zijn cv meerdere kantjes. Hij verdiepte zich in geotechniek, GWW-ontwerp en had daarna verschillende rollen als directeur. De thema’s duurzaamheid en circulariteit keerden telkens terug in zijn loopbaan. “En zo kwam ik terecht in het begeleiden van veranderingen”, blikt William terug. “Niet zozeer om het veranderen zelf, maar om bedrijven klaar te maken voor een nieuwe tijd. Dat doe ik nu nog steeds. Ik ben ondernemer en werk als toezichthouder of voorzitter voor verschillende bedrijven en organisaties. En sinds kort dus ook voor Van Werven.” Van Niekerk zet zich niet alleen in voor grote organisaties, ook bij de fusie van zijn plaatselijke voetbalverenigingen stond William in de basis. “Ik vind het leuk om dingen aan elkaar te verbinden. Om te kijken wat je samen hebt en hoe je het goede verder uit kunt bouwen, zodat je klaar bent voor de toekomst.”

Van Werven levert prachtige diensten in Nederland en het buitenland en ik vind ook de presentatie van het bedrijf boeiend.

Adviserende rol

Van Werven is een omvangrijke onderneming geworden. Een Raad van Commissarissen is bij wet verplicht. “En daar ben ik dus nu de eerste voorzitter van. We zijn statutair bevoegd om bepaalde besluiten te nemen en hebben een adviserende rol. Als ik naar Van Werven kijk, denk ik dat we vooral op dat tweede punt veel kunnen toevoegen. Ik ken de bouw vrij goed en ben bekend met principes als circulariteit en duurzaam ondernemen. Daarnaast heb ik veel internationale ervaring, wat handig kan zijn bij bijvoorbeeld plastic recycling.”

 

 

Prachtige diensten

In oktober 2021 was het duidelijk dat William de voorzitter van de RvC zou worden, daarvoor kende hij ons bedrijf eigenlijk vooral van naam. "Mijn eerste indruk is goed. Van Werven lijkt me een bedrijf dat elke kans probeert te pakken. Het levert prachtige diensten in Nederland en het buitenland en ik vind ook de presentatie van het bedrijf boeiend; de website leest bijvoorbeeld fijn en er is goed over nagedacht. We kregen ook goede vragen vanuit de Ondernemingsraad, zij zijn heel betrokken. Tegelijkertijd zie ik gewoon een bedrijf dat hard werkt en daar hou ik van!”

Zo succesvol mogelijk

De dagelijkse sturing van Van Werven ligt nog gewoon bij de directie van Van Werven. “Wij willen dat zij zo succesvol mogelijk zijn, dat is ons doel. De medewerkers zullen ons dus niet zo vaak zien. Als ze ons zien, dan is dat niet direct omdat het slecht gaat, maar omdat we dingen beter willen begrijpen! Ik zie er dus naar uit om meer van Van Werven te zien.”

William van Niekerk is 52 jaar, getrouwd met Suzanne en heeft twee dochters van 20: een eeneiige tweeling. Hij woont in Oudewater, een klein stadje tussen Woerden en Gouda, en gaat daar wat hem betreft nooit meer weg! In zijn vrije tijd zoekt hij graag de frisse buitenlucht op. 

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.