1. Home
  2. Verhalen
  3. Wie is Berry den Besten?

Kennismaken met Berry den Besten

Als 13-jarige begon Berry den Besten met vrachtwagens wassen op vrijdag en zaterdag bij Elgersma Transport. Drieëndertig jaar later is hij de nieuwe directeur Afvalinzameling & Recycling. Van het wassen van vrachtwagens naar deze nieuwe functie: wat gebeurde er in de tussentijd?

“Ik was vroeger helemaal gek van vrachtwagens! En mijn enige wens was om later vrachtwagenchauffeur te worden.” Het rijden op de vrachtwagen vond hij fantastisch, maar het leven eromheen, zeker met internationale ritten, minder. “De tijden waren heel onvoorspelbaar. Had ik donderdagavond een verjaardag, dan wist ik nooit of dat ging lukken. Daar had ik geen zin in.” Hij besluit weer de schoolbanken in te gaan en zich om te scholen tot planner. En daar begint dan in 2000 ook zijn carrière in de afvalsector, als transportplanner bij Sita. Daarna groeit hij elke keer door naar andere functies en volgt hij diverse opleidingen, tot hij in 2018 Bedrijfsleider is bij Wolfswinkel in Maarsbergen.

Zijn vrijetijd brengt hij graag door op het voetbalveld. Niet meer om zelf een balletje te trappen, maar om het team van zijn jongste dochter te trainen en te coachen. “Dat is echt ontspanning voor mij. Eén avond in de week maak ik helemaal vrij om daar te zijn. Dat vind ik ook heel belangrijk, dat je zo een goede balans houdt tussen werk en privé.” Op zaterdagochtend zijn er natuurlijk de wedstrijden. “Dan moedig ik die meiden aan, zeg dat ik tomatenwangen wil zien, omdat ze dan echt hard werken en dan gaan we voor de winst.” Zelf sporten doet Berry ook graag; fitness en kickboxen. “Dan kan ik echt even lekker de kop leegmaken.”

Een andere hobby, die momenteel even op een laag pitje staat, zijn zijn kippen. Berry moet lachen als hij er over vertelt: “Veel mensen vinden daar wel wat van, maar ik vind dat echt leuk!” Jarenlang heeft hij kippen gefokt, “echte Barnevelder krielen dubbelgezoomd”. Hier spreekt duidelijk een kenner. Hij deed mee aan grote tentoonstellingen in Nederland en won zelfs een aantal prijzen. De kippen staan sinds de verhuizing naar Hierden bij een boer op het erf, maar op termijn hoopt hij toch de kippen weer op eigen grond te kunnen houden.

“Directeur is mijn functie, het is niet wie ik ben als mens.” Zo kijkt Berry naar zijn nieuwe functie. “Ik houd van eerlijkheid, je moet niet gaan liegen of een poppenkast spelen. Daar kan ik niet tegen. Ik ben volgens mij duidelijk. Iemand omschreef mij eens als ‘Jij speelt niet op de man, maar op de bal.’ Dat vond ik wel een mooie.”

De eerste uitdaging is vooral het bedrijf Van Werven goed leren kennen.  “Ik wil graag weten wie er werkt, hoe de processen gaan, hoe alles werkt. En van daaruit kunnen we verder.”

 

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.