1. Home
  2. Verhalen
  3. Zo komt de geschiedenis wel heel dichtbij

Zo komt de geschiedenis wel heel dichtbij

Wat zou er gebeuren als we foto’s van toen, precies namaken anno nu? We gingen de uitdaging aan, samen met een aantal medewerkers. Er is veel veranderd, dat zie je in een oogopslag. Maar het principe bleef hetzelfde.

‘Samen klaar voor de klus’

De foto hieronder werd waarschijnlijk net na de oorlog gemaakt. De man rechtsonder, met de bijl in zijn hand, is Willem Jan: de oprichter van ons bedrijf. Bomen werden handmatig gekapt en dat was een hele klus. Daarom deden ze het samen: Ome Willem, zijn vader (staand achter Willem in de zwarte kleren), ome Jacob en anderen. Zo ging de familie Van Werven samen op karwei.

Anno nu maken we het werk ook samen, met meer dan vijfhonderd collega’s in binnen- en buitenland. De groep medewerkers op de foto van nu is daarom een afspiegeling van onze mensen.

Het begin van de recycling in Hattemerbroek

Deze foto werd gemaakt tijdens de aanleg van de composteringsplaat in Hattemerbroek, in de beginperiode van de recyclingvestiging daar. Anno nu werkt Mark Boer op de Volvo, op een project tegenover onze recycling in Balkbrug.

Van Werven breidde zijn recyclingactiviteiten in de loop der jaren flink uit. We zagen steeds meer afvalstromen aan de weegbrug voorbijkomen en ook de gemeente klopte aan voor particuliere inzameling. Papier, glas, hout en restafval werden opgewerkt tot nieuwe deelstromen. In 2003 begonnen we met het recyclen van harde kunststoffen. Hiermee zijn we uniek in Europa.

Op kantoor

Achter het linkerbureau zit oud-collega Jeanette Wessels. Zij deed de administratie en facturatie van het containertransportbedrijf. Tegenover haar zit iemand die vandaag de dag nog steeds bij Van Werven werkt: Reinard van Wijhe. Hij werkte destijds op de  containerplanning van Van Werven en is nu operationeel manager in Oldebroek.

Onze planners Germa Nieuwenhuis en Klaas Jonker verschenen 'anno nu' voor de lens.

Mens en techniek

Op deze foto zien we gepensioneerd collega Jan Sijtsma in de toenmalige werkplaats. Op de foto anno 2021 poseert monteur Lars Bakker.

Vandaag de dag is onze werkplaats uitgerust met de meest moderne technieken. Hiermee functioneert onze technische dienst geheel zelfstandig. Sinds kort is Van Werven ook bevoegd om service te verlenen aan elektrische machines: zeven collega’s ontvingen hiervoor hun certificaat. Zo investeren we niet alleen in ons materieel, maar ook in onze technische medewerkers!

Deze website plaatst cookies, waaronder die van Google Analytics. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag.